fredag 18. mars 2011

Paprikasuppe

2 røde eller grønne paprikafrukter
2 løk
4 poteter
4 tomater
125 gr. bacon
1 ss paprikapulver
1,5 l buljong
salt
1 bunt persille

Tilbehør: rømme

Fjern stilk og frø fra paprikafruktene og skjær dem i tynne strimler. Skrell og grovhakk løkene. Skrell potetene og riv dem på den grove siden av råkostjernet. Skold og flå tomatene, og skjær dem i terninger.
Skjær baconet i terninger og stek dem lysebrune i en gryte. Tilsett løken og la den bli gyllen. Ha i paprikapulveret og la den surre med en kort stund, så smaken frigjøres.
Tilsett paprikastrimler, revne poteter, tomatterninger og buljong. Krydre med salt. Legg på lokk og la suppen surre på svak varme i 20 minutter.
Server suppen varm med finhakket persille og en klatt rømme i hver porsjon.
Serveres med brød

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar